Att Bygga hans

kyrka.

Guds närvaron


Under några veckor har jag en dialog med Gud för att sen några månader senare få en dröm. Tror inte jag är färdig med detta samtal ännu och genom att jag nu skriver ner allt gör jag det ännu mer sammanhängandet. Tilltalen är korta bilderna etsar sig fast i mig. Väldigt odramatiska upplevelser men hela detta samtal men orden och bilderna går djupt ner i mig och skakar mig.

    Sitter och funderar över Gudsnärvaron. Ibland så kan jag inte dela min tro på grund av många olika orsaker men om Guds närvaro följer mig behöver jag inte säga något utan du kommer möta dem. Kan du följa med mig frågar jag. Svaret väntar inte utan omedelbart hör jag rösten talar till mina tankar


                                  ”-När min närvaro är ditt hem kommer jag följa med dig. ”


Omtumlande och utmanad blir jag ställd inför en uppgift och utmaning. Samtidigt börjar jag fundera vad är ett hem? Från hemmet utgår livet. Vi sover äter och tillbringar mycket tid, detta är det fysiska hemmet. Hemmet kan vara så mycket min kultur, mina vänner, mitt land jag listan gör lång. Vad är det Gud pratar om? Det som är vårt liv, summan av oss – med detta bygger vi vårt hem.


Matt 6:20-21

Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

 

                                  Vad har vi vårt hjärta?

 

Är Guds närvaron min skatt? Söker jag gemenskap med Gud på ett sådan sätt som är så omfattande och inbjudande att jag skapar en atmosfär i mig som drar mig närmare honom. Det är jag som fått en inbjudan!  


Sitter på jobbet i ett mycket svårt samtal kollegor till mig försöker prata med en person och försöker hitta ett samarbete med honom men inget fungerar. Snart är det min tur och jag inser att ska detta vända måste jag göra det. I tysthet ber jag en bön om hjälp och sen börjar jag prata. Allt förändras och motståndet löses upp och vi kan gå vidare med uppdraget.

  Dagen efter ringer en kollega och ger mig kredit för allt. Jag gav en inbjudan till himlen att göra något men tänk om detta inte bara var en inbjudan utan en livsstil och min skatt och inbjudan är inte begränsad till ord utan till hans närvaro.       


                                  Vi behöver finna hans närvaro

                                         och bygga våra liv runt den.

 

På sängkanten

Några dagar senare sitter jag i sängen och ska snart sova. Pratar med pappa i himlen och säger. ”Tack Gud för att du är så nära mig”. Det är nämligen så att jag i 10 års tid konstant känner hans närvaro runt mig och i mig. Alltid där, styrkan varierar men så fort jag vänder mitt hjärta och mer fokuserar så ökar det markant. Svaret från Gud dröjer inte utan kommer omedelbart.


                                                          ”du har valt att uppleva mig så här.”


Choken lämnar mig inte och kan än i dag något år senare uppleva insikten i detta korta men djupt berörande tilltal. Gud ger mig ansvaret över hur vår relation är! Närheten är något jag valt och stigit in i. Samtidigt som relationen med honom blir så tydlig då jag är en jämbördig part i den inser jag mitt ansvar över relationen. Vad vandrar jag inte i?  Han har get allt för mig och vad ger jag för gensvar till honom.


Matt 27:50-51 

Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan. 51 Och se, då brast förlåten[a] i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, 52 gravarna öppnades, och många heliga som hade insomnat fick liv i sina kroppar.

  1. Matteus 27:51 förlåten Dvs skiljeväggen mellan "det heliga" och "det allra heligaste" (2 Mos 26:31f).


Guds närvaro fanns bakom förlåten nu vilar den över dem som svarar på kallelsen till honom.  


Uppvaknandet

Vaknar upp med insikten att jag sålt mitt hus och jag ska flytta något omtumlad ser jag bilder på den nya lägenheten. Något känns konstigt men jag ska flytta. Vet inte hur lång tid det tar innan jag inser att jag inte sålt mitt hus och jag ska bo kvar. Tydligheten i allt får mig att vända mig uppåt och insikten att Gud vill att jag ska flytta mitt andliga ”hem” till honom.  Kanske min vandring med Gud är som en kärlekshistoria man träffas lär känna varandra och sen flyttar man ihop när man gift sig. Gud ber mig om förändring i mitt hjärta och vill att han ska vara mitt nu och min framtid.


Dörren

Ser en dörr, en stor dör på en herrgård och jag står där framför den. Jag vet att bakom denna dörr finns hans närvaro. Försöker gå in i dörren men lyckas inte. Plötsligt börjar jag sväva högre och högre och lyfts på detta sätt över huset. Nu ser jag flera mil långt bort och dörren jag stod inför var porten till Herrens närvaro och bakom den var en stad med rum, hus och gator och torg och bredden och djupet var utanför min förmåga att se.  


En tid senare

Står på torget i staden allt är stillsamt och tyst. Inser att ingen bor i staden där Gud bor. Kallelsen hit blir så tydligt för mig och med denna kallelse en vädjan att ta med så många som vill.  


Vaknar upp

Drömmen är så tydlig jag har besökt ett hus grinden är gjord av järn med vackra smiden hög säkert 3 meter. En sån där grind man har på Herrgårdar och fina stora hus. Bredvid grinden är jäststugan och den är så vacker och modern allt är tiptop och stora fönster på baksidan och en egen altan.

Mina föräldrar är ute och vandrar på området som är stort och jag ser ingen gräns för området. Huset står ganska nära gäststugan men hela huset är dolt för mig. Jag vet platsen och ser något men inget jag kan ta på eller beskriva.

Plötsligt ändras platsen och jag står i ett kontor och ser dokument framför mig ser att jag köpt huset för en tid sedan och betalat handpenningen. Någon annan hade flyttat in men lagligt var huset mitt och jag förstår att huset är redan betalt och redo för mig. Jag förstår att gästrummet är Guds svar på min fråga sen tidigare. Om jag flyttar in i huset så finns det ett gästrum så att hans närvaro kan beröra dem!     Hans kyrka

Detta är en personlig inbjudan till mig och på samma sätt jag får en inbjudan så personligt och kärleksfullt och utmanande går den ut till alla troende.      Hans kyrka ska vara en plats där han är med sin djupa närvaro och överskuggar allt. Kyrkans kallelse och syfte är hans närvaro på samma sätt arken placerades i tabernaklet och templet måste hans närvaro placeras i hans kyrka. Kyrkan är en plats för Guds mötet för kärleken mellan Gud och oss. När kyrkan inte bygger platsen för hans närvaro har hon frångått Guds plan för hans hus och vi kommer inte kunna växa och nå ut. På samma sätt Mose vädjade till Gud att gå med folket ska ledarskapet stå inför Gud och dra ner hans närvaro. 

2 Mos 33–35

Så fullbordade Mose arbetet.

Herrens härlighet över tabernaklet

34Då övertäckte molnskyn uppenbarelsetältet, ochHerrenshärlighet uppfyllde tabernaklet.35Mose kunde inte gå in i uppenbarelsetältet, eftersom molnskyn vilade över det ochHerrenshärlighet uppfyllde tabernaklet.


                          Detta är kyrkans mål att han med hela sin härlighet

                                skall stiga ner till sitt hus och hans folks hjärtan.